Cute Cat Design – Söta katter

Människan älskar katter, även om kärleken kanske inte alltid är besvarad (katter är ju mycket självständiga och lite egensinniga djur) och de små krabaterna har varit källa till glädje i många tusen år. Till exempel var katterna ärade medlemmar hos faraonerna i antikens Egypten! Enligt en stor mängd forskning är det något speciellt med katter när det handlar om att liva upp människans humör. Negativa känslor som ångest, rädsla och oro verkar helt enkelt rinna iväg när man klappar en katt eller ser kattvideos på nätet. Här på Cute cat design kan du läsa mer om söta katter på internet.

Söta katter på internet

När internet började användas av lite fler än bara forskarna var det två saker som intresserade de tidiga användarna, nämligen att skicka e-post och att skicka bilder av katter. Redan något år in på 1990-talet bestod internettrafiken av en inte oansenlig andel meddelanden med söta katter.

Det stora genombrottet för internetkatter som fenomen kom sedan 2005, då Youtube lanserades. Plötsligt blev det möjligt för alla med en videokamera, en webbkamera eller en smartphone med videoinspelning att föreviga sin guldklimp och sprida hans eller hennes galenskaper till miljoner andra kattälskare världen runt. Det sägs att det var just en av Youtubes grundare, Steve Chen, som var den första användaren att ladda upp en kattvideo på videosajten.

Youtube svämmar över av kattvideos. Den koreanske artisten Psy må ha rekordet vad gäller antalet visningar med sitt videoklipp Gangnam Style, men när det gäller antalet videotimmar är det internetkatterna som regerar. Enligt en undersökning från 2013 (American Trends Panel) hade 45% av alla som laddat upp ett eget klipp till Youtube laddat upp ett klipp på sitt husdjur, och majoriteten av husdjuren var just katter. Siffrorna är några år gamla, men det finns skäl att anta att de är mer eller mindre korrekta även när du läser det här.

Berömda internetkatter

Det går faktiskt att tala om att det är en hel ekonomi kring internetkatter och vissa av kissekatterna har blivit så kända att de (tillsammans med sina ägare) omsätter mångmiljonbelopp. Alla har väl skrattat åt memes med Grumpycat och den som inte har träffat på Lil Bub har förmodligen aldrig ens hört talas om Youtube. Grumpy Cat, som egentligen heter Tardar Sauce, är en katt som har ett mycket markerat underbett som gör att hon alltid ser mycket sur ut. Lil Bub (Lillian Bubbles) har å sin sida ett mycket gulligt utseende.

Den mest sedda kattvideon är emellertid “Nyan cat”, som är ett animerat klipp i 8 bitar där en katt med en muffins som mage flyger genom rymden med en regnbåge i släptåg. Hur många visningar originalvideon har? Omkring 150 miljoner per maj 2016.

Design med söta katter – Cute cat design

Söta katter passar bra som designmotiv, vad sägs t.ex. om den här hawaiiskjortan med söta katter som motiv:

Den här skjortan med “Cute cat design” finns att köpa på http://ragstock.com/shop/lucky-cat-hawaiian-shirt/ för $15.99. I Sverige kan man hitta hawaiiskjortor på hawaiiskjorta.nu, dock finns inga kattmotiv där för tillfället att beställa.

Klä ut dig till en söt katt

maskeradsidan maskis.se kan du klä ut dig till en söt katt med någon av alla djurdräkter, om du t.ex. har tänkt gå på maskerad eller bara helt enkelt vill klä ut dig ut dig till en fyrfota vän. Vad sägs om den här gulliga kattdräkten till barn: